Van Haasteren Watertechniek - Hot-tub Onderhoud

 

Onderhoud van het water in de hot-tub is in tegenstelling tot een zwembad, lang niet zo vuil, maar door de geringe waterinhoud en de hogere temperaturen is het hot-tub water veel kwetsbaarder voor de micro organisme en bacteriën.

 

Wij adviseren het water in een hot-tub regelmatig te verversen. U kunt de houdbaarheid van het water verlengen door de daarvoor bestemde zuiveringsmiddelen aan het water toe te voegen. Wanneer u de hot-tub intensief gebruikt, kan het water er tot 2 à 3 dagen in blijven. Als u het water in de hot-tub langer dan 2 of 3 dagen wilt behouden dan zijn chemicaliën en een filterinstallatie met pomp nodig.

 

Voor alle waterzuiveringsmiddelen geldt dat u het hot-tub water moet testen op de pH waarde, dit is belangrijk voor uw gezondheid maar ook zeker voor de levensduur van de hot-tub kachel. Bij een hot-tub moet u ook de pH-waarde goed controleren en verbeteren als dit nodig is. Een goede pH-waarde zou rond de 7.2 tot 7.6 moeten zitten. Dit is meetbaar met testtrips. Als het nodig is kunt u producten kopen die de pH-waarde van het water verbeteren.

 

Voor meer informatie over het onderhoud van u hot-tub kunt u contact met ons opnemen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.