Tuin & Watertechniek - Sproeiers

 

Sprinklers doen uitstekend dienst bij de vervulling van alle behoeften van uw tuin en grasmat. Tuin & Watertechniek maakt, als het gaat om sproeiers, veelal gebruik van producten van de leverancier Toro.

Onderstaand treft u een aantal productspecificaties:

Super 800 serie

 

 

 

Met een indrukwekkende verzameling eigenschappen biedt deze rotor veelzijdigheid, gemakkelijke instelling en probleemloos gebruik voor een breed scala van middelgrote tot grote toepassingen voor thuisgebruik en voor licht commercieel gebruik.

 

 

 

Eigenschappen:

  • Bovenste sproeihoek-indicatie voor gemakkelijke instellingen van 40°–360°
  • 12,7 cm pop-up hoogte voor hoog gras
  • Sproeihoeken met gedeeltelijke en volledige cirkel in 1 sprinkler bieden gemak
  • Continue rotatie in 1 richting biedt uniforme dekking bij instelling op 360°
  • Het Smart Arc geheugen zorgt ervoor dat de sprinkler naar de eerder ingestelde sproeihoek terugkeert als deze het doelwit van vandalen is geweest.

570 serie

De 570 is een zogenoemde nevelsproeier met een radius van 1,3 tot 4,9 m’. Verkrijgbaar in verschillende pop-up hoogtes: Shrub, 5.1 cm , 7.6 cm , 10.2 cm , 15.2 cm en 30.5 cm en ruim 120 verwisselbare sproeimonden bieden een onbeperkte flexibiliteit bij de configuratie.

Mini 8 serie

De mini 8 is een enkelstraalrotor sproeier met een radius van 6.1 tot 10.7 m . Dit is ideaal voor residentiële en commerciële toepassingen. De Mini 8 biedt waarde en waterefficiency als uw tuin te groot is voor nevelsproeiers maar te klein voor een full-size rotor.

Druppelbevloeiing

Druppelbevloeiing wordt aanbevolen voor irrigatie bij heggen, bomen en planten waarvan de bloemen beter niet van bovenaf beregend kunnen worden, zoals rozen, hortensia’s en rododendrons . Op vaste afstanden zijn er kleine gaatjes waaruit het water traag druppelt. Het voordeel van deze manier van beregenen is dat het water direct bij de wortelzones komt.

 

Tuin & Watertechniek maakt, als het gaat om druppelbevloeiing, veelal gebruik van producten van de leverancier Netafim.

Netafim

Techline is de gladde, druk compenserende druppelslang van Netafim. De Techline bevat iedere 30 cm een ingebouwde druppelaar met een constante afgifte van 2,3 liter per uur, bij een druk tussen 1,0 en 4,0 bar. De Techline geeft u de mogelijkheid om op eenvoudige wijze een uiterst efficiënt beregeningssysteem te maken. Onmerkbaar kan op ieder moment van de dag water direct bij de wortels van de planten gegeven worden. Hinderlijk beregenen tijdens gebruik van de tuin, beschadiging (schimmels) van de planten en verlies van water zijn hiermee verleden tijd. Door eenvoudig de slang langs de planten, bomen of struiken te leggen en op de waterleiding aan te sluiten heeft u een betrouwbaar systeem. Door de druk regelende werking van de druppelaars is een gelijkmatige afgifte gegarandeerd tot een slanglengte van 120 meter (bij 3,5 bar begindruk). De Techline is zeer geschikt om op hellingen gebruikt te worden. Het unieke zelfreinigende Netafim labyrint maakt de Techline ongevoelig voor verstopping. Techline kan zowel boven- als ondergronds aangelegd worden.

Micro irrigatie

Onder micro irrigatie worden kleine vernevelaars en druppelaars voor dakterras, bloembakken, potten en zeer kleine plantenmassieven verstaan.