Tuin & Watertechniek - Leidingsystemen

Materiaal- en diameter keuze

Tuin & Watertechniek maakt gebruik van 2 soorten leidingsystemen of een combinatie hiervan, zijnde polyethyleen of pvc. De keuze wordt bepaald door grondsoort, leiding verloop en hoogteverschillen in terrein.

 

De gebruikte materialen zijn beide bestand tegen de druk die de pompinstallatie kan genereren. Ook de diameter keuze is erg van belang, een te kleine leiding diameter betekent teveel weerstand en dus een verkeerd sproeibeeld van de sproeier. Ook deze kennis wordt door Tuin & Watertechniek gebruikt om tot een goed beregeningsontwerp en bijbehorende offerte te komen.

Leidingen inbrengen is vakwerk!

Het in uw tuin inbrengen van leidingen ten behoeve van het beregeningssysteem is een klus waarvoor expertise benodigd is. Het gehele leidingsysteem wordt ondergronds, uit het zicht gelegd. Hij wordt ingegraven op een diepte van +/- 40cm om beschadigen door grondwerkzaamheden en lichte vorst te voorkomen.

 

Met de leidingen kunnen ook stroom/signaal draden mee gelegd worden. Tuin & Watertechniek beschikt met de Dingo van Toro over een geavanceerd machinepark waarmee leidingen met minimale schade aan uw tuin ingebracht kunnen worden. Deze machine is uniek in Nederland, is klein van formaat en kan door de mogelijkheid van het wisselen van het gereedschap voor verschillende doeleinden gebruikt worden.

 

 

 

Dingo Trilploeg

De Toro Dingo trilploeg zorgt ervoor dat een er aanzienlijk minder tijd besteedt hoeft te worden aan de installatie van beregeningssystemen en kabels. De trilploeg, die speciaal door Toro is ontworpen en geconstrueerd voor gebruik op de Dingo, zorgt ervoor dat de buizen onder de grasmat door getrokken worden en de schade aan de grasmat tijdens de installatie tot het minimum wordt beperkt.

 

 

 

Dingo sleuvengraver

De veelzijdige Toro Dingo sleuvengraver kan worden gebruikt voor allerlei werkzaamheden zoals het graven van sleuven voor beregeningsinstallaties. Een sleuvenfrees brengt een nette sleuf met een breedte van tien centimeter aan in uw tuin. Wanneer de leidingen zijn ingebracht, is deze gemakkelijk netjes af te werken.

Zodesteker

Soms is het gebruik van de trilploeg in een bestaand gazon niet verstandig. Tuin & Watertechniek heeft een automatische zodesteker waarmee ter plaatse van de benodigde sleuven een baan zoden uitgestoken kan worden. Na het monteren van de leidingen in de sleuven kunnen de zoden op dezelfde plaats teruggelegd worden.

 

Voorop staat dat uw tuin intact blijft!